Rond te Toren

RonddeToren

Loon op Zand

1967 - 2024

Welkom bij Rond de Toren

Nieuws uit Rond de Toren nummer 11 van 03-07-2024

Lees hieronder nog eens de highlights door van deze Rond de Toren die we eerder bij u bezorgden. Wilt u liever de hele editie lezen?
Download die dan direct

 • Open Dorp bestaat twee jaar

  In een eerder nummer van Rond de Toren deden we al verslag van het tweejarig bestaan van Open Dorp. Dat werd toen uitgebreid gevierd bij ’t Blauwe Schaap. Op de foto’s waren blije gezichten te zien. Deels omdat toen de zon (wèl) scheen, maar dat zal niet de enige reden geweest zijn. We spraken af om een andere keer uitgebreider kennis te maken.
  Onze Peggy ging op pad.


 • Golfdag bij Prise d’eau voor Loonse golfers

  Al tien jaar organiseert onze dorpsgenoot Jos Verbossen de golfdag voor Loonse golfers. Ook dit jaar is deze dag weer in aantocht, de voorbereidingen zijn al gestart.
  Deze keer heeft Jos een tweede organisator bereid gevonden mee te denken, namelijk Gied Nijkamp, een Loonse Tilburger. Tineke Bertels staat garant voor een goed financieel plaatje en zorgt voor heel leuke attenties zoals een gehaakt vogeltje (birdy).


 • Ook een dokter is een mens

  Op huisbezoek, dat doet een Torenredateur wel vaker. Met een beetje meer spanning dan anders parkeert onze Petra op 17 juni voor de deur bij dokter Kools. Jazeker, ze gaat op huisbezoek bij de dokter! Hij gaat met pensioen, daar willen we meer van weten.
  Net als ze zich afvraag of we wel hebben afgesproken (ze ziet geen bel en het lijkt stil in huis) hoort ze een stem vanaf de zijkant van het huis. “Kom maar deze kant op, die deur gebruiken we nooit.”

   


 • Afscheid Marjory, Annet en José van De Blokkendoos

  Marjory Boons, Annet Voogt en Jose Clarijs treffen we aan in basisschool De Blokkendoos. Het is studiedag, de kinderen zijn vrij, alle leerkrachten kijken aandachtig naar een presentatie op de beamer.
  Ze mogen even uit de `les` om hun verhaal te vertellen nu ze alle drie stoppen met werken. Dat ze alle drie aandachtig in de sfeer van de scholing zitten terwijl ze over tien werkdagen hun pensioen ingaan, tekent de motivatie van deze dames.
  Het zit erop, ze hebben alle drie meer dan veertig jaar gewerkt.


 • Het geheim van de Wetering: deel 4

  De vier kinderen zijn stiekem De Wetering ingegaan om nog eens een kijkje te nemen achter de deur van het geluid. Maar net toen ze de deur open hadden, werd De Wetering door de aanwezige volwassenen afgesloten. Ze mochten daar helemaal niet zijn, en nu kunnen ze er niet meer uit! En dan nog die rare geluiden achter die deur vandaan.. Wat nu?

  Vanaf de publicatie in Rond de Toren kunnen de reeds verschenen boekdelen nagelezen worden via Archief -> Het Geheim van de Wetering.