Rond te Toren

RonddeToren

Loon op Zand

1967 - 2020

Welkom bij Rond de Toren

Hét dorpsblad voor het kerkdorp Loon op Zand. Rond de Toren verschijnt gratis huis aan huis, twintig maal per jaar in een oplage van bijna 3000 exemplaren en wordt samengesteld door vrijwilligers. De inhoud bevat ruim 80 pagina´s met lokaal nieuws, krantenbak, kerkberichten, 'toren-info', torentjes en nog veel meer. Onderzoek wees uit dat Rond de Toren goed gelezen wordt door de 6000 inwoners van het dorp.

Afgelopen 08-07-2020 hebben wij de laatste editie van Rond de Toren weer bij u gebracht. U kunt hierin onder meer lezen over de onderstaande onderwerpen. Nu meteen lezen? Download hem direct!

Wilt u een oudere editie nog eens teruglezen? Neem dan vooral een kijkje in ons archief.

 • OpenDoor breidt uit met ‘OpenDorp’ in de Strieckenlaan

  Zoals dat in een klein dorp gebeurt, een gerucht is zo verspreid en zo kwam ons als redactie ter ore dat het pand Strieckenlaan 22-24 was gekocht door de Stichting OpenDoor. Toen we dat verifieerden bij OpenDoor bleek dat (op termijn) ook zo te zijn en was een afspraak voor een gesprek snel gemaakt.

  Bij het Buitenhuys op het OpenDoor terrein aan de Duiksehoef tijdens een prachtige warme avond spreken we met Jack Engels, voorzitter en initiatiefnemer van de stichting OpenDoor en Wouter Koreman, teamcoach bij deze stichting.


 • De Platenkast: Sandrine de Meester

  Natuurlijk weet je wel wie het is. Het is die van die, die altijd zus en zo. Maar wat weet je eigenlijk nog meer? Aan de hand van iemand zijn platenkast maken we graag verder kennis. Deze editie de vijf sleutelplaten van Sandrine de Meester (Oisterwijk, 1982).
  De nummers uit deze en de voorgaande edities van ´De Platenkast´ vind je op Spotify bij elkaar onder: ´Schleiffert; Ronddetoren - Platenkast´


 • Een inTroducTie met hoofdletter T

  Op een mooie lentedag spreken we met Germa van Gorp, een dorpsgenote met een interessant levensverhaal. We praten over Japan, kimono's en hoe Germa op 20 september mag deelnemen aan een orignele, Japanse theeceremonie op de bovenste verdieping van het Witte Kasteel.

  En oh ja, laten we het kleinste kamertje niet vergeten! Waarom niet? Dat lees je in editie 12 van Rond de Toren.


 • De tijd van toen - Herinneringen van Jan van Rooij als melkboer

  Jan van Rooij heeft een aantal gebeurtenissen, anekdotes en belevenissen als melkventer in het dorp in het Loons op schrift gesteld. Zijn zoon Ad heeft ze ‘vertaald’. De verhalen geven een mooi inkijkje in het leven van hem en de inwoners van Loon op Zand in de periode 1929 tot 1962  In een aantal afleveringen mogen we deze verhalen publiceren in Rond de Toren.

  In deze aflevering vertelt hij onder andere over een natte broek en hoe hij daarmee goede sier maakte bij de dames in de bakkerij. En dat heeft niets met het kleinste kamertje te maken.


 • Vraag van Thijmen over de klokken van het carillon

  Thijmen van 5 jaar had een vraag aan Rond de Toren. Hij wil graag weten hoeveel klokken het carillon in onze kerktoren heeft. Hij vroeg links, hij vroeg rechts, maar niemand kon hem antwoord geven. Dat laten wij ons natuurlijk niet gebeuren! Wij hebben vaak genoeg de klok horen luiden om te weten wie heel goed weet waar de klepel hangt en geven Thijmen het antwoord in editie 12.
  Deze hebben we met plezier beantwoord en we vinden het zo leuk dat we graag meer vragen van kinderen beantwoorden. Dus heb je een vraag? Mail hem naar info@ronddetoren.nl


 • EHBO-diploma’s uitgereikt aan groep 8 van ‘de Blokkendoos’

  In januari waren de leerlingen gestart met de opleiding ?Jeugd EHBO-theorie’ in hun klas van hun eigen juf Anke en op dinsdagmiddag praktijkoefeningen met hulpmoeders en André, onder leiding van Marijke Broeders.
  Corona gooide even roet in het eten, maar op dinsdagmiddag 23 juni kregen Sjaak van Noije en Bianca Sluis tijdens het laatste kwartier van die middag de mogelijkheid om de diploma's uit te reiken.