Rond te Toren

RonddeToren

Loon op Zand

1967 - 2020

Welkom bij Rond de Toren

Hét dorpsblad voor het kerkdorp Loon op Zand. Rond de Toren verschijnt gratis huis aan huis, twintig maal per jaar in een oplage van bijna 3000 exemplaren en wordt samengesteld door vrijwilligers. De inhoud bevat ruim 80 pagina´s met lokaal nieuws, krantenbak, kerkberichten, 'toren-info', torentjes en nog veel meer. Onderzoek wees uit dat Rond de Toren goed gelezen wordt door de 6000 inwoners van het dorp.

Nieuw: In editie 2 van Rond de Toren, dat op 29-01-2020 is verschenen, kunt u onder meer lezen over de volgende artikelen:

 • Nieuwe toekomst voor ‘De Gouden Laars’

  Via via was het al snel bekend in ‘het Loonse’ dat ‘De Gouden Laars’ aan de Kerkstraat was verkocht. En dat werd alom ervaren als goed nieuws voor dit historisch gebouw dat zijn oorsprong heeft in 1896 en sinds eind november 2017 leeg stond, nadat de toenmalige huurder vrij plotseling zijn bedrijf had gesloten.
  Het is Hans Boons, die afgelopen week de koopovereenkomst tekende en daarmee de nieuwe eigenaar van dit voormalig etablissement werd. Alle reden dus voor Rond de Toren om Hans en zijn vrouw José daarna te ontmoeten met de vraag: “Wat zijn de plannen?”


 • Schildersbedrijf Wout van Eijndhoven en Dennis van Stiphout

  In dit blad verschijnt al enige tijd de advertentie van Wout van Eijndhoven en Dennis van Stiphout. De redactie van Rond de Toren stelt graag deze twee zelfstandige ondernemers aan u voor. “Wout 30 en Dennis 55 jaar, neef en oom, beiden schilder van beroep en beiden geboren en getogen in Loon op Zand”: dat is het eerste wat zij mij te vertellen hebben, als ik samen met hen aan de eetkamertafel zit in de huiskamer van Wout en zijn echtgenote Kiki, waar kleine Isa nog aan het spelen is met mama.


 • De Platenkast: Bart van Drunen

  Natuurlijk weet je wel wie het is. Het is die van die, die altijd zus en zo. Maar wat weet je eigenlijk nog meer? Aan de hand van iemand zijn platenkast maken we graag verder kennis. Deze editie de vijf sleutelplaten van Bart van Drunen (Waalwijk, 1988).
  De nummers uit deze en de voorgaande edities van ´De Platenkast´ vind je op Spotify bij elkaar onder: ´Schleiffert; Ronddetoren - Platenkast´


 • Ton traint: Pilates bij Eviva

  Ruim een jaar geleden begon "onze" Ton met meer bewegen en bewuster leven, wat geresulteerd heeft in deze serie. Inmiddels is de praktijkondersteuner weer tevreden over zijn waarden, maar kunst is nu om deze waarden in stand te houden. Omdat de beweegmogelijkheden in Loon op Zand nog steeds niet uitgeput zijn, gaat hij nog even door met deze rubriek. Deze keer doet hij mee op woensdagochtend om 10.15 uur met een groepsles Pilates bij de praktijk eviva van Evelyne Salden in De Wetering.


 • De tijd van toen - Herinneringen van Jan van Rooij als melkboer

  Ad van Rooij vertelde ons dat hij nog veel verhalen van zijn vader had. Het betrof een aantal gebeurtenissen, anekdotes en belevenissen als melkventer in het dorp. Zijn vader heeft die verhalen opgeschreven in een schriftje in het Loonse dialect en zoon Ad heeft ze ?vertaald’. De verhalen geven een mooi inkijkje in het leven van hem en de inwoners van Loon op Zand in de periode 1929 tot 1963.
  In een aantal afleveringen mogen we deze verhalen publiceren in Rond de Toren. In deze editie deel 1.


 • Bevrijdingsvuurloop Wageningen – Gemeente Loon op Zand

  Al een paar jaar vertrekt na de Dodenherdenking op 4 mei een groep wandelaars per auto naar Wageningen, om daar even na middernacht het bevrijdingsvuur in ontvangst te nemen. De groep lopers, veelal uit onze gemeente, brengt het vuur in de nacht daarna over een afstand van 70 kilometer wandelend naar het Gemeentehuis in Kaatsheuvel, hierin bijgestaan door een aantal mensen die de groep van eten en drinken voorziet.