Rond te Toren

RonddeToren

Loon op Zand

1967 - 2024

Welkom bij Rond de Toren

Nieuws uit Rond de Toren nummer 10 van 19-06-2024

Lees hieronder nog eens de highlights door van deze Rond de Toren die we eerder bij u bezorgden. Wilt u liever de hele editie lezen?
Download die dan direct

 • Dolle Honden Club

  De Dolle Honden Club is een honden uitlaatservice. Voor hondenbezitters is het soms moeilijk om hun hond iedere dag voldoende aandacht en beweging te geven. Met alleen een plasje doen tussendoor wordt een hond niet gelukkig en komt ie ook niet tot zijn recht, aldus Jellina. Daarom biedt ze haar diensten aan om op afspraak de hond mee te nemen in de bossen, om ze te laten rennen, ravotten, spelen en snuffelen.  Bij voorkeur doet ze dat in kleine groepjes voor de sociale interactie, niet meer dan drie tegelijk. Hiermee kan ze zo goed mogelijk aansluiten op de behoeften van de hond. Immers, ieder dier is anders en zoekt een ander vermaak.


 • 45 jaar Heemkundekring Loon op ’t Sandt

  Rond de Toren doet met regelmaat een beroep op de mensen van de Heemkundekring. Zij hebben foto’s, verhalen en kennis die helpen te begrijpen wat er in ons dorp gebeurt en vooral waarom iets gebeurt. Toen we hoorden dat de Heemkundekring dit jaar 45 jaar bestaat en dit viert met een fototentoonstelling in de Venloene was dit een mooie aanleiding om in gesprek te gaan met voorzitter Kees Hesselmans. Het werd een wervelend en inspirerend gesprek.


 • Vrouw bijt hond

  Op een weer dikbewolkte, maar wel droge, namiddag wandel ik naar Cassiopeia. Ik loop naar de plek waar wat bouwafval voor het huis staat. Jeske, een jonge vrouw met zachte gezichtsuitdrukking, doet open. Juna, 3 jaar oud, loopt naar buiten. Jeske zet Cody, 1 jaar oud, in de buggy. Dat is duidelijke communicatie; Jeske gaat met de kindjes op pad. Ik vertel wie ik ben en dat ik het leuk zou vinden om met haar haar dag door te nemen, maar dat dat nu mogelijk helemaal niet past. Jeske geeft aan dat ze even de hond uit gaan laten en dat oma meeloopt. “Omi!” roept Juna. Ik stel voor om na het wandelingetje even terug te komen. Prima!


 • Aan de keukentafel met Jos Spapens

  Aan de Hoge Steenweg, wordt hard gewerkt aan de oude Volvo-garage, deze wordt omgetoverd tot een modern bedrijfspand. 15 jaar lang stond de garage leeg. Reden om eens nader te praten met Jos Spapens, eigenaar van het pand, bij ons thuis aan de keukentafel. En dat kan Jos! Jos vertelt enthousiast over de aankoop van de garage, gekocht in gesprek met een bakske koffie met Jan van Roosmalen, de eerdere eigenaar van de Volvo garage. “Ik koop het en dan zien we wel”, sprak hij tegen zijn vrouw Corina en kinderen Femke en Sanne.


 • Het geheim van de Wetering: deel 3

  Al dagen hoort Emma nu rare geluiden uit de inmiddels gesloten Wetering komen. Sara en Pieter hebben het ook gehoord maar ze snappen er niets van. Een gebouw dat huilt? Onderzoek bij de Heemkundeking heeft wat vage aanwijzingen opgeleverd over dat er misschien iets onder grond zou kunnen zitten? Samen met Pieter's vriend Rens gaan ze nog maar eens op onderzoek uit. Kunnen ze misschien binnen komen?

  Vanaf de publicatie in Rond de Toren kunnen de reeds verschenen boekdelen nagelezen worden via Archief -> Het Geheim van de Wetering.


 • De overeenkomst tussen Muse en De jeugd van tegenwoordig

  2 totaal verschillende bands: De Jeugd van Tegenwoordig en Muse. Wat is hun overeenkomst? Ze hebben beiden een nummer over sterren. Ja, het is vergezocht, dat geef ik direct toe. Maar toch: in essentie hebben ze een soortgelijke betekenis. Hoe dat precies zit, dat gaat te ver voor deze intro.
  Wil je de tracks uit deze serie beluisteren? Hieronder vind je de Spotify playlist met alle besproken tracks uit deze serie.