Rond te Toren

RonddeToren

Loon op Zand

1967 - 2024

Welkom bij Rond de Toren

Nieuws uit Rond de Toren nummer 8 van 15-05-2024

Lees hieronder nog eens de highlights door van deze Rond de Toren die we eerder bij u bezorgden. Wilt u liever de hele editie lezen?
Download die dan direct

 • De kracht van het gewone leven

  Eerder schreven we in Rond de Toren al over het Stamhuys. Nu gaat onze Peggy in gesprek met Jeroen en Doesjka van Stratum, de ‘ouders’ van dit gezinshuis. Het ontvangst is hartelijk en bij binnenkomst wordt al veel duidelijk. Het is een gewoon woonhuis, misschien een beetje groter dan normaal. Er is een woonkamer, een keuken, een werk/kantoorruimte, een ruimte voor de was en buiten veel mogelijkheden om te spelen. Alles een beetje groter en meer dan normaal. Lees mee hoe het er in dit gezin aan toe gaat.


 • De Boekenbank

  Aan het begin van het jaar werd door de redactie van Rond de Toren een oproep geplaatst om zelf contact met ons te zoeken wanneer u belangstelling voor een activiteit, gebeurtenis of evenement zou willen hebben. Immers, het blad is van ons allemaal. Die oproep blijkt te werken. Met enige regelmaat druppelen de vragen inmiddels binnen.
  Zo werden we onlangs benaderd door De Boekenbank in verband met de boekenmarkt op 1 juni. Dat event zou anders misschien wel aan onze aandacht ontsnapt zijn....


 • Vrouw bijt hond

  Dit keer zoekt onze Mart het hogerop; het regent en een rijtje deurbellen in de binnenruimte van De Nieuwe Doelen is dan wel heel comfortabel. De reactie is meteen hartverwarmend als ze aanbelt en zich bekend maakt. “We gaan net eten, spinazie met een gehaktballetje en aardappelen, kom boven”.

  Mart schuift aan en wenst Harriëtte en Faust van Asten smakelijk eten.


 • Het geheim van de Wetering

  Een vervolgverhaal over ons eigen dorp! Vier schoolkinderen horen rare geluiden uit De Wetering komen. Niet één keer, maar meermaals. Het kraken valt misschien nog wel te verklaren, maar een dorpshuis dat huilt? Daar hebben ze nog nooit van gehoord. In dit verhaal leren we de vier kennen als ze Het geheim van De Wetering proberen te ontrafeen.
  Deze editie de aftrap, en nog vele delen zullen volgen...

  Vanaf de publicatie in Rond de Toren kunnen de reeds verschenen boekdelen nagelezen worden via Archief -> Het Geheim van de Wetering.


 • Door de wind, door de regen

  Op 4 mei om 20.00 uur kijkt onze Myrte live naar de uitzending van de Dodenherdenking op de Dam. De twee minuten stilte is net ingegaan. Buiten is het nog droog, maar ze weet dat de ‘kraan’ elk moment weer opengaat. Voor de rest van de avond wordt er alleen maar slecht weer voorspeld, ook in Wageningen. En laat dat nu precies zijn waar Myrte die avond nog heen gaat. Samen met 10 lopers en een handje vol vrijwilligers van o.a. Stichting Oranjevieringen. Een paar dagen daarvoor was ze nog super enthousiast, want hoe tof is het, dat je mee mag gaan om die sfeer te proeven en mag zien hoe onze lopers het bevrijdingsvuur al wandelend meenemen naar Loon.