Rond te Toren

RonddeToren

Loon op Zand

1967 - 2024

Welkom bij Rond de Toren

Nieuws uit Rond de Toren nummer 7 van 24-04-2024

Lees hieronder nog eens de highlights door van deze Rond de Toren die we eerder bij u bezorgden. Wilt u liever de hele editie lezen?
Download die dan direct

 • Een wijkje in een wijk

  De redactie van Rond de Toren heeft als slogan: nieuws ligt gewoon op straat. Wat opvalt is dat sommige dingen nooit nieuws worden terwijl ze wel nieuwswaarde hebben.
  Neem nou bijvoorbeeld het project Dennenhof. In het dorp hoor ik regelmatig opmerkingen over de ‘kleine huisjes met die gekke dakjes’ op de Kloosterstraat/Columba. Waar over gepraat wordt, verdient aandacht, toch? Een mooie reden om daar eens een bezoekje te brengen.


 • Museum 1940-1945

  Van meivakantie naar Dodenherdenking en Bevrijdingsdag is een voor de hand liggende gedachtesprong. Maar de stap van Dodenherdenking naar ‘Museum’ De jaren 1940-1945 in ons dorp is voor sommigen
  misschien wel erg groot. Wist u dat dit bestond?
  Het is weer die tijd van het jaar, waarin we met zijn allen wat extra aandacht aan die periode geven. In dat kader besloten we tot een interview met Frans van Venrooij, één van de eigenaren van het oorlogsmuseum.


 • Eerste inschrijfdag Loonse Dorps Kwis

  Op zaterdag 6 april werd het officiële startschot gegeven voor de Loonse Dorps Kwis 2024; de Sprookjes-editie. Vanaf dat moment konden teams zich inschrijven voor de editie die dit jaar op 5 oktober plaats zal gaan vinden. Het werd een doorslaand succes met maar liefst 63 teams die zich op dag één al inschreven. Daarmee is het totale aantal deelnemers van de editie van 2022 al in één dag gehaald. Top!


 • Waar komen die lintjes vandaan?

  Hoewel we op moment van uitkomen van dit nummer van Rond de Toren nog niet weten of en wie er een onderscheiding heeft ontvangen van de koning, is wel duidelijk dat de lintjes, linten en sjerpen van dichtbij komen en gewoon afkomstig zijn uit Kaatsheuvel.
  Het bedrijf Juritex levert ze tot hun genoegen al sinds de jaren negentig van de vorige eeuw aan de Kanselarij der Nederlandse Orden. En ze vinden het een eer om zeg maar ‘hofleverancier’ te zijn.


 • Vintage-meubelen van Inboedelonline.nl krijgen hun ‘tweede leven’

  Toen de coronacrisis uitbrak werden vele ondernemers, ook uit ons dorp, gedwongen om mogelijkheden te onderzoeken die zij op dat ogenblik nog wel hadden om hun bestaan ‘in de lucht’ te houden. Voor Erik en Rianne de Bont was dat niet veel anders.
  Erik: "Wij waren toen al actief met ons bedrijf ‘Woningopfrisser’. Wellicht bij velen bekend als het bedrijf dat actief is als het gaat om woonruimtes volledig te ontruimen en eventueel deels op te knappen als deze ‘schoon’ moeten worden opgeleverd bij opzegging van de huur of bij verkoop.   Door de onmogelijkheden in die lastige corona-periode gingen wij op zoek naar andere manieren om het hoofd, zakelijk gezien, boven water te houden."


 • Van Wetering naar Zidewinde

  Wat een geluksvogel! Onze Renske mag met groep 5 van basisschool De Blokkendoos mee naar de gymles. Wij bij Rond de Toren zijn benieuwd hoe de verandering van gymlocatie voor de kinderen bevalt. Een gymles buiten volstaat niet volgens de norm en er is geen gymzaal in het dorp die aan de voorwaarden voldoet. In Sprang-Capelle lag de oplossing, bij gymzaal Zidewinde. In de voorbereiding op dit artikel met één van de leerkrachten ontstond het idee om mee te gaan naar de gymles, zodat de ervaringen van de kinderen belicht zou worden. Goed plan!