Rond te Toren

RonddeToren

Loon op Zand

1967 - 2024

Welkom bij Rond de Toren

Nieuws uit Rond de Toren nummer 5 van 20-03-2024

Lees hieronder nog eens de highlights door van deze Rond de Toren die we eerder bij u bezorgden. Wilt u liever de hele editie lezen?
Download die dan direct

 • De toren van ‘Rond de Toren’

  De kerktoren bepaalt het silhouet van ons dorp. Zonder de toren zou de identiteit van ons dorp verdwijnen. Dat heeft niet alleen maar met religie te maken. Loon op Zand en de kerktoren zijn met elkaar vergroeid, in het heden en het verleden. Onze Peggy besloot haar oor te luisteren te leggen bij de torenrondleider van de lokale heemkundekring.
  Na het interview tuitten haar oren. Jaartallen, feiten en spannende verhalen werden uit de mouw geschud, boeken en foto’s werden getoond. Ze heeft het zo goed mogelijk samengevat in ons openingsartikel.


 • De Pannendekker

  Met een bedrijf in Tilburg maar woonachtig in Loon op Zand en gewaardeerd adverteerder in Rond de Toren hoogste tijd om ‘De Pannendekker’ eens aan het woord te laten. Onze Kristel gaat op een sneeuwwitte avond (geen goede tijden voor de daken) langs bij Cal en Jessica Akkermans in hun woning aande Lindelaan. Sinds tweeënhalf jaar woont dit gezin, afkomstig uit Tilburg, fijn in Loon op Zand. Het bedrijf bestaat echter al veel langer. Cal is van huis uit dakdekker. Zijn vader is gestart als dakdekker en Cal heeft hier het vak geleerd toen hij als 15-jarige jongen in het bedrijf van zijn vader ging werken.


 • Van burgerinitiatief naar werkelijkheid… Ons Dorpshuis

  Na de geweldige Do-bijeenkomst in de kerk in januari, is het Weteringstof definitief neergedaald en kijkt Loon op Zand vooruit naar de plannen van ons Dorpshuis. Kees Roelofs en Michiel van Esch, leden van het stichtingsbestuur Dorpshuis, schuiven op een zonnige woensdagochtend aan onze keukentafel en lichten toe hoe die toekomst er de komende maanden uit gaat zien.
  De ervaringen van de laatste jaren zijn uitgesproken, de WPG-werkgroepen herverdeeld, de verwerking heeft plaatsgemaakt voor positieve samenwerkingsplannen. Toekomstgericht aan de slag. Er is inmiddels bergen werk verzet door de werkgroepleden en  stichtingsbestuur, iets wat voor ons als inwoners niet zichtbaar, maar straks wel merkbaar is.


 • Familie van Dun neemt deel aan ‘Alpe d’HuZes’ 2024

  Als ik het heb over ‘Alpe d’HuZes’ weet u waarschijnlijk meteen wat ik bedoel, maar toch: Alpe d’HuZes is een uniek sportief evenement, waarvan de eerste editie in 2006 werd gehouden, waarbij zoveel mogelijk geld wordt ingezameld voor onderzoek naar kanker en naar verbetering van de kwaliteit van leven van mensen met kanker.
  Onder het motto ‘opgeven is geen optie’ beklimmen de deelnemers per fiets, rennend of wandelend op één dag zoveel mogelijk de Alpe d’Huez; de fameuze berg in de Franse Alpen.


 • Vangelis – Epische muziek van een Griek over een Italiaan

  In de nieuwe rubriek 'Achtergrondmuziek' neemt Ger Bruinsma de lezer mee in zijn beleving over verschillende muzieksoorten en -stromingen. We trappen af met Conquest of Paradise van de Griekse Vangelis. Het nummer begeleidt de gelijknamige film uit 1992 over de 'ontdekking van Amerika' door Columbus 500 jaar eerder. Wil je de tracks uit deze serie beluisteren? Hieronder vind je de Spotify playlist met alle besproken tracks uit deze serie.